070-675 77 10 Info@cigarrkungenshus.se
EnglishGermanSwedish
Det ska kännas tryggt att bo på Cigarrkungenshus. Vi följer myndigheternas råd och anvisningar. Mer i detalj hur vi gör finner ni här.
Incheckning

Självincheckning råder så långt det går.

När rummet är betalt skickas ett sms ankomstdagen till uppgett mobilnummer med instruktioner hur ni kommer åt ert rum. Betalning sker via betallänk eller swish, se info i bokningsbekräftelsen.

I undantagsfall kan betalning ske på plats.

Städning

Samtliga utrymmen städas med basiska rengöringsmedel, allmänna utrymmen städas minst två gånger dagligen. Handtag, lampor, kontakter och andra beröringspunkter inkluderat.

Handsprit står utställt på flertalet ställen.

Då vi vill ge er rätt förutsättningar för ett säkert boende kan den utlovade incheckningstiden bli försenad, vi hoppas på förståelse.

Frukost och övrig förtäring i vår regi

Vi jobbar löpande med nya rutiner och alternativ för att främja en så säker hantering av maten både av oss som av er.

För att undvika trängsel vid buffén, håll avstånd, respektera markeringarna i golvet. Föräldrar, vänligen hämta mat år era barn. Vid avhämtning är det att föredra att en person per rum/familj hämtar maten, vänligen uppvisa nyckel.

Frukosten avhämtas i Disponentvillan. Det finns ett packat grundutbud samt ett antal tillval som ni själva plockar åt er. Glöm inte att sortera soporna.

Frukosten kan sedan intas på ert rum, i någon av våra trädgårdar, i hamnen, vid stranden eller var ni önskar. Det finns även ett begränsat antal platser inomhus i Disponentvillan.

Vattenkokare finns på flertal ställen samt på vissa rum.

Allergisk? Vi hjälper er på plats.

Personal

All personal har genomgått hygienteknisk kurs på stället.

All personal är frisk, vid symptom följer vi myndigheternas råd och riktlinjer.

Kök / Allmänna utrymmen

Ni har tillgång till köken, däremot är antalet personer som kan vistas i köken starkt begränsat, se anslag vid respektive kök. Respektera att större matlagningsprojekt bör undvikas för att så många som möjligt ges möjligheten till att nyttja köken. Grill finns, samma regler där.

Trädgårdarna, både vid huvudbyggnaden som Disponentvillan står till Cigarrkungens gästers förfogande.

Folkhälsomyndighetens föreskrifter 24/3

Folkhälsomyndigheten föreskriver nu, med stöd av smittskyddsförordningen, att restauranger, barer och caféer i hela landet behöver vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19. Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.

Besökare ska äta och dricka sittandes vid bord. Personal bär ut beställningarna. Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge som det inte leder till trängsel eller köer. Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel mellan människor.

Den som ansvarar för verksamheten ansvarar för att ha rutiner för att göra risken för smittspridning så liten som möjligt. Riskbedömningar ska göras regelbundet utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regionernas smittskyddsläkare. Smittskyddsläkaren kan efter samråd med kommunen fatta beslut om att förbjuda de verksamheter som inte uppfyller kraven.

Allmänna råd under Covid-19

Personligt ansvar

Allmänna råd

Var och en i Sverige har ett ansvar att förhindra spridning av covid-19. För att begränsa smittspridning bör alla

1. vara noggranna med sin handhygien och ofta tvätta händerna med tvål och vatten i minst 20 sekunder,

2. hålla avstånd till varandra inom- och utomhus på platser där människor samlas, som t.ex. butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, servicekontor och väntrum,

3. hålla avstånd till varandra i kollektivtrafiken och i andra allmänna färdmedel,

4. avstå från att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop, kalas och bröllop,

5. på idrottsplatser, badhus, gym och i andra träningslokaler hålla avstånd till varandra och undvika att byta om i allmänna omklädningsrum,

6. undvika att resa i rusningstid, och

7. avstå från onödiga resor.

Personer över 70 år och andra riskgrupper Allmänna råd

För att undvika spridning av covid-19 bör personer över 70 år och de som tillhör andra riskgrupper utöver vad som anges under Personligt ansvar

1. begränsa sina sociala kontakter,

2. undvika att åka med kollektivtrafik och andra allmänna färdmedel, och

3. undvika att handla i butiker som apotek och matvarubutiker eller vistas på andra platser där människor samlas.

Personer som är smittade av eller misstänks vara smittade av covid-19

Allmänna råd För att skydda andra från smitta bör den som vet att hen är smittad eller som har symtom på covid-19

1. stanna hemma, och

2. undvika sociala kontakter.

Share This